fallback

Китайската Alibaba ще привлича специалисти от Силициевата долина

Компанията планира да привлече повече потребители извън Китай и да увеличи работната си сила до 17 хил.

10:25 | 28.02.09 г.

Главният изпълнителен директор на китайската Alibaba Group Holding Ltd. Джак Ма заяви, че се опитва да привлече специалисти от Силициевата долина към Китай и че компанията се нуждае от още 5 хил. служители тази година, за да посрещне търсенето. 

Икономическото забавяне е „съкровище”, което позволява на компанията да привлече служители от Google Inc. и Microsoft Corp., е заявил Ма в интервю за Bloomberg.

Плановете на Ма са част от усилията да се разшири обсега на Alibaba, която притежава сайтовете за електронна търговия Alibaba.com и Taobao.com, и да се привлекат потребители извън Китай.

Компанията планира да увеличи работната си сила до общо 17 хил. служители тази година, като броят им в САЩ ще бъде удвоен до 50. Ма твърди, че икономическото забавяне няма да засегне ръста на компанията.

„От две години се готвим за глобализация и привличане на повече потребители извън Китай. Сега е моментът за действие”, казва той.

Ma и други мениджъри от Китай са в САЩ за следващите две седмици, като провеждат срещи с осем компании, сред които EBay Inc., Amazon.com Inc. и Microsoft Corp., в опит да създадат партньорства, добавя Ма.

По думите му на фона на намаляващия китайски износ Alibaba помага на малките и средните компании да удържат на икономическото забавяне. Компанията е добавила и нови, по-евтини планове за членство.

Alibaba.com ще инвестира 30 млн. долара тази година за реклама на сайта в чужбина, за да увеличи търсенето на стоки на китайските компании износители, които ползват услугите му.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:14 | 28.02.09 г.
fallback