fallback

Финансовият директор на Yahoo напуска, причината не се уточнява

Това увеличава спекулациите, че новият изпълнителен директор Карол Барц ще въведе големи промени в компанията

21:17 | 26.02.09 г.
Автор - снимка
Създател

Главният финансов директор на Yahoo Inc. Блейк Йоргенсен напуска компанията, съобщи MarketWatch.

От интернет търсачката не са казали причината промяната, обявена в отчет до Комисията по ценни книжа и борсови операции (SEC).

Новината идва сравнително скоро, след като Карол Барц пое поста на главен изпълнителен директор и на фона на спекулациите относно плановете й да въведе големи промени в изпитващата затруднения компания.

От Yahoo уточняват само, че са започнали да търсят нов финансов директор и че Йоргенсен ще остане на поста, докато му намерят заместник.

“Подозирам, че това е свързано с промени в ръководството на компанията като цяло“, коментира анализаторът Крофорд Дел Прет от International Data Corp. “Предвид всички скорошни промени, направени от новия главен изпълнителен директор, това не е голяма изненада”.

Съобщението за напускането на Йоргенсен идва, след като вчера той намекна, че от Yahoo са отворени за вероятен аутсорсинг или за продажба на дейността, свързана с търсене, което пък предизвика нови слухове за сделка с Microsoft. Ден преди това пък от Microsoft изразиха готовност да продължат да проучват възможностите за евентуална сделка с Yahoo.

Акциите на Yahoo поскъпват към момента с 5% до 13,10 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:10 | 26.02.09 г.
fallback