fallback

Opera с нова технология за по-бърз достъп до интернет

От разработката ще могат да се възползват корпоративни клиенти с различни версии (настолни и мобилни) на браузъра Opera

17:55 | 13.02.09 г.
Автор - снимка
Създател

Opera Software е разработила технология, позволяваща по-бърз достъп до интернет, независимо от вида на свързване и типа мрежово устройство, става ясно от съобщение на страницата на компанията.

Технологията Opera Turbo редуцира чрез компресия с до 80% прехвърляните данни към телефони или компютри, което според компанията дава възможност за намалено натоварване на мрежите. От разработката ще могат да се възползват корпоративни клиенти с различни версии (настолни и мобилни) на браузъра Opera.

Браузърът, поддържащ Opera Turbo, ще подава данни на специален сървър на Opera Software, който ще анализира търсената страница, устройството, с което е получена заявката, както и каналът на връзка. След това в браузъра на потребителя ще се зарежда оптимизираната версия на търсения сайт. Технологията може да намалява размера на прехвърляната страница, без да променя кодирането й. Opera Turbo поддържа и динамични уеб технологии като Ajax и Flash.

Новата технология ще бъде представена на Mobile World Congress 2009, който се провежда от 16 до 19 февруари в Барселона.

През последния месец на миналата година все повече интернет потребители са използвали браузъри, различни от Internet Explorer на Microsoft. Opera е бил използван от 0,71% от наблюдаваните потребители през декември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:35 | 19.08.22 г.
fallback