fallback

Кабелните оператори спират разпространението на телевизия СКАТ

Представителите на телевизионния канал отказвали среща за обсъждане на условията за продължаване на договорните взаимоотношения

18:54 | 10.02.09 г.
Автор - снимка
Създател

Кабелните оператори ще спрат разпространението на телевизия СКАТ заради изтекли договори за разпространение, съобщиха от двете сдружения на операторите у нас.

Оттам уточняват, че представителите на телевизионния канал многократно са отказвали среща за обсъждане на условията за продължаване на договорните взаимоотношения.

Сдруженията на кабелните оператори обясниха, че от края на миналата година, заради голямата конкуренция в сектора, са поели инициатива за поставяне началото на „бъдещи дългосрочни и взаимноизгодни отношения с всяка телевизионна програма, включително и със СКАТ”.

„С цел максималната защита на интереса на абонатите, една от основните теми на проведените срещи е разпространението на телевизионното съдържание при равни условия между всички видове технологии, предоставящи достъп до него и гарантиране на определени технически параметри от телевизиите за преноса и предоставянето на програмата им до всеки кабелен оператор”, казват операторите.

Така освен изтекли договори на част от операторите с телевизията, мотив за спирането й са и технически проблеми при пренасянето на програмата. Има и предявени искания от СКАТ за заплащане от страна на кабелните оператори за право на разпространение.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:42 | 13.09.22 г.
fallback