fallback

Създателят на MySQL напусна Sun Microsystems

След напускането на Sun Майкъл Видениус възнамерява да се захване с развитието на собствената си компания Monty Program Ab

15:52 | 06.02.09 г.
Автор - снимка
Създател

Майкъл Видениус. Снимка: Мonty-says.blogspot.com

Майкъл Видениус, главният разработчик на системата за управление на бази данни MySQL, напусна компанията Sun Microsystems, пише Видениус в блога си.

Видениус възнамерявал да напусне Sun още през август - септември 2008 г. след несполучливата реализация на MySQL 5.1. Разработчикът на MySQL обаче отложил напускането си, за да помогне за довършването на новата версия на системата за управление на бази данни.

Като основна причина за напускането си Майкъл Видениус посочва неудовлетвореността си от това как се развива MySQL.

След напускането на Sun Видениус възнамерява да се захване с развитието на собствената си компания Monty Program Ab, чиято основна сфера на дейност е развитието на новия механизъм за съхранение на данни MySQL - Maria. Компанията ще даде работа на около 20-30 души, като някои от хората, работили по този механизъм в Sun, ще последват Видениус.

MySQL е най-популярната система за управление на бази данни с отворен код в света. Тя се прилага от уебмастърите на милиони сайтове. Компанията MySQL AB, разработчик на MySQL, беше купена от Sun през януари миналата година за около 1 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:05 | 31.08.22 г.
fallback