fallback

Bloomberg съкращава 100 служители в радио и телевизионните отдели

Това е първото съкращение в историята на компанията, създадена от кмета на Ню Йорк Майкъл Блумбърг преди 28 години

15:08 | 05.02.09 г.

Компанията за финансови новини и данни Bloomberg L.P. съкращава 100 работни места в първия подобен ход в историята си. Компанията е създадена от кмета на Ню Йорк Майкъл Блумбърг преди 28 години.

Говорител на компанията е съобщил, че съкращенията касаят радио отдела и телевизионното подразделение на Bloomberg, които са в процес на реорганизация по цял свят.

По-голямата част от засегнатите работни места са в Ню Йорк, където е централата на компанията. Съкращенията представляват около 1% от заетите в компанията над 10 хил. служители, пише New York Times.

Компанията ще прекрати също цялата си телевизионна дейност, която не е на английски език, включително в Япония, Испания и Франция, са съобщили двама източници от компанията, цитирани от Ройтерс.

Реорганизацията на телевизионния и радио бизнес на компанията има за цел да намали припокриващи се работни места, посочват от компанията.

Съкращенията разтърсиха медийния свят, защото Bloomberg, за разлика от други медии, изглеждаше в голяма степен имунизирана срещу икономическото забавяне.

От компанията обаче казват, че съкращенията не са свързани с рецесията. В рамките на следващата година тя планира да наеме 1000 души в новинарския и във финансовия си отдел, много от които в Ню Йорк.

Блумбърг, който създава компанията, след като напуска Wall Street през 1981 г., е мажоритарен собственик на Bloomberg L.P., но вече не участва ежедневно в управлението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:21 | 17.08.22 г.
fallback