fallback

Интернет и телевизия едновременно – по-честа практика при жените

Съвместяването на телевизора с интернет е предпочитано най-често от жените на възраст 30 - 39 години

09:17 | 26.01.09 г.
Автор - снимка
Създател

Жените на възраст между 15 и 48 години използват едновременно няколко източника на информация много по-често в сравнение с мъжете. Те едновременно гледат телевизия и ползват компютър с достъп до интернет средно около 17,5 минути на ден, докато при мъжете това се случва средно по 15,7 минути на ден, става ясно от проучване на Integrated Media Measurement Inc. (IMMI).

Съвместяването на телевизора с интернет е предпочитано най-често от жените на възраст 30 - 39 години, на което те се посвещават средно по 23,3 минути на ден, докато мъжете на тази възраст използват два вида медии едновременно едва по 10,6 минути на ден. Във възрастовия интервал 15 - 18 години обаче момчетата са тези, които по-често едновременно гледат телевизия и сърфират в мрежата - средно по 21 минути на ден, докато момичетата правят това около 10 минути на ден.

Мъжете в по-ранна възраст често съвместяват гледането на телевизор със сърфирането из интернет. Колкото повече се доближават до четиридесетте обаче, толкова повече предпочитат да извършват двете дейности отделно. За жените важи обратното. Експертите на IMMI отдават резултатите на факта, че на жените им се налага да се научат да правят по няколко неща едновременно от момента, в който родят, тъй като трябва постоянно да следят децата си. Освен това жените са много по-склонни да използват едновременно информация от няколко източника, ако им се налага да водят в дома си едновременно личен и професионален живот.

Според експертите е много странно, че при множеството спортни предавания по телевизията и интернет именно жените са най-склонни да използват едновременно информация от няколко източника.

Други изследвания сочат, че, ако човек възприема едновременно информация от телевизор и от интернет, то има по-голяма вероятност той да я запомни, отколкото ако я възприема само от един източник.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:56 | 28.08.22 г.
fallback