fallback

Новата шефка на Yahoo! иска фокус върху бизнеса с търсенето

Тя също е казала, че трябва по-добре да разбере предимствата и недостатъците при евентуалната продажба на този бизнес

17:35 | 15.01.09 г.
Автор - снимка
Създател

Новият изпълнителен директор на Yahoo! Карол Барц е заявила пред служителите си, че нейното вътрешно чувство й подсказва, че компанията трябва да се придържа към бизнеса с търсенето, съoбщи Dow Jones.

Тя е казала също, че трябва по-добре да разбере предимствата и недостатъците при евентуалната продажба на този бизнес и че е говорила с изпълнителния директор на Microsoft през последните 24 часа.

Назначаването на Барц, което бе потвърдено във вторник, отваря пътя на компанията накрая да може да взима стратегически решения, включително евентуална продажба или партньорство в областта на търсенето с Microsoft, казва анализатори.

Преди близо година при управлението на предишния изпълнителен директор и един от създателите на компанията - Джери Янг, Yahoo! отхвърли оферта на Microsoft за 47,5 млрд. долара. Янг по това време обмисляше алтернативно партньорство в областта на търсенето с Google, което по-късно отпадна поради опасения за проблеми с регулаторните органи по конкуренцията в САЩ. През ноември Янг се съгласи да подаде оставка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:17 | 07.09.22 г.
fallback