fallback

IBM ще създаде до 1300 работни места в Айова

Плановете са обратно на широкоразпространената тенденция за съкращения в корпоративния свят

11:54 | 15.01.09 г.

Технологичната компания IBM планира да отвори нов център за компютърна поддръжка в американския щат Айова, с което ще създаде до 1300 нови работни места – обратно на широкоразпространената тенденция за съкращения в корпоративния свят, пише Ройтерс.

Центърът в град Дъбюк в 10-етажна офис сграда, строена през 30-те години на миналия век и сега свободна, ще създаде работа за служители в сектора на високите технологии във време, в което много технологични компании намаляват персонала.

Служителите ще осигуряват услуги, свързани с компютърната сигурност, и дистанционна подкрепа на клиенти на компанията, като ще се обслужва предимно САЩ, са обяснили от IBM.

От компанията казват, че планират да наемат няколкостотин души до края на годината, след като горните осем етажа бъдат реновирани с оглед на енергийната ефективност. До края на следващата година около 1300 служители ще работят за IBM в сградата.

Във вторник от IBM обявиха плановете си да работят съвместно с държавния университет в Мичиган, за да построят развоен център за софтуер в щата, който ще създаде до 1500 работни места в идните пет години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:07 | 06.09.22 г.
fallback