fallback

Карлос Слим спечели домейн с името си след опит да го изнудват за милиони

Опитът на индонезиеца Ахмад Русли да продаде на милиардера домейна www.carlosslimhelu.com бе спрян

10:59 | 15.01.09 г.

Карлос Слим. Снимка: duard.com

Вторият най-богат човек в света – мексиканският телекомуникационен магнат Карлос Слим Елу, спечели безплатно контрол върху домейн с името си, който индонезиец се опита да му продаде за 55 млн. долара, съобщи Ройтерс.

От агенцията за авторски права към ООН (WIPO) са казали, че домейнът www.carlosslimhelu.com е бил регистриран с нечестни намерения и трябва да се върне на милиардера.

Документи, представени от адвокати на Слим и цитирани от WIPO, сочат, че собственикът на домейна, идентифициран като Ахмад Русли от Джакарта, е заплашил, че ще линкне домейна към порнографски сайт, ако не получи исканата сума.

Русли е съобщил с мейл на арбитъра по спора към агенцията, че е искал да запази домейна за Слим и че заплахата е имала за цел само да привлече вниманието на милиардера.

В Мексико Слим притежава търговски марки, в които се използват само първото и бащиното му имена – Карлос Слим. Елу е майчиното му име и съгласно практиката в испаноезичните страни се слага след първите две имена в официални документи и когато се споменава в медиите.

През март миналата година американското списание Forbes му отреди второто място в класацията на най-богатите хора в света след финансиста Уорън Бъфет и преди създателя на Microsoft Бил Гейтс. От списанието изчислиха, че богатството му възлиза на около 68 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:00 | 11.09.22 г.
fallback