fallback

Руският милиардер Лебедев не успя да купи британски вестник

Собственикът на Evening Standard отхвърля предложението, защото нещата са „много чувствителни, когато става дума за вестници, и няма никакъв начин да се озовем в едно легло с руски олигарх“

15:51 | 13.01.09 г.
Автор - снимка
Създател

Руският милиардер Александър Лебедев направи неуспешен опит да купи лондонския вестник Evening Standard, съобщава The Moscow Times.com, позовавайки се на британски медии.

Лебедев, който е известен с миналото си в КГБ и с връзките си с Михаил Горбачов, подаде оферта за закупуването на медията от Daily Mail & General Trust за неуточнена сума. Информацията за това беше на Financial Times, който цитира в петък като източник банкер, работещ с компанията.

Сега се съобщава, че собственикът на Evening Standard отхвърля предложението, защото нещата са „много чувствителни, когато става дума за вестници, и няма никакъв начин да се озовем в едно легло с руски олигарх“.

Бившият депутат в руската Дума, който държи и блокиращ дял в капитала на Аерофлот, не е чужд на вестникарския бизнес. В момента той притежава 39% от капитала на либералния вестник „Новая Газета“, изданието, което често критикува управленския елит в страната. За вестника работеше убитата журналистка Анна Политковская.

В миналогодишната класация на Forbes състоянието на Лебедев бе оценено на 3,1 млрд. долара.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:15 | 30.08.22 г.
fallback