fallback

Сайтът с играта за замеряне на Буш продаден в eBay

Зад играта стои британецът Алекс Тю, който изкара 1 млн. долара от продажба на пиксели преди няколко години

11:46 | 20.12.08 г.

Интернет предприемачът, който стои зад онлайн играта за замеряне на американския президент Джордж Буш с обувки, е продал сайта в eBay само за четири дни, е съобщил самият той на Ройтерс.

Британецът Алекс Тю, който влезе в интернет историята през 2006 г. със създаването на страницата milliondollarhomepage.com, от която изкара 1 милион долара от продажба на пиксели, е създал sockandawe.com* в понеделник, след като иракски журналист стана световно известен с това, че замери с обувките си президента на САЩ.

Това, което Тю определя като „глупава малка флаш игра“, е започнало да привлича милиони посещения, което пък е заплашило да пренатовари сървърите за нов хумористичен сайт, който екипът на Тю изгражда.

„Прекарахме последните три дни в опити да опазим сървърите живи, а трябваше да работим по другото си основно начинание. Така че го обявихме в eBay“, обяснява той.

„Определено се получи добре. В понеделник – концепция, във вторник – старт на проекта, в сряда – ръст, а в четвъртък излязохме от начинанието – това е един вид микро уеб стартъп, ако така ви харесва“, коментира Тю.

Купувач е британска интернет компания, а цената, постигната в сайта за онлайн търгове, е 5215 паунда (7818 долара), казва Тю. Средствата от продажбата ще влязат в компанията му.

„Първоначално беше само забавление, експеримент. Всъщност се оказа полезно упражнение за привличане на средства за нашето бъдещо начинание, което е добре предвид текущите икономическите обстоятелства“, казва още той.

*sockandawe.com (чорап и ужас) – игра на думи в домейна на сайта с военната операция срещу Ирак „Шок и ужас“ (Shock and awe) - бел. ред.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:08 | 12.09.22 г.
fallback