fallback

Черна гора забрани достъпа до Facebook и YouTube в държавните институции

От днес държавните служители, които се опитват да влязат в профилите си във Facebook в работно време, ще бъдат посрещани от съобщение „отказан достъп“

16:10 | 18.12.08 г.

Черна гора е забранила достъпа до популярни социални мрежи и сайтове за споделяне на видеосъдържание като Facebook и YouTube във всички държавни институции.

От днес служителите в правителството и в парламента, които се опитват да влязат в профилите си във Facebook в работно време, ще бъдат посрещани от съобщение „отказан достъп“.

От службата, която отговаря за поддръжката на правителствената мрежа, обясняват, че се опитват да избегнат забавяне на системата поради прекомерен трафик.

„Поради тази причина в работно време достъпът до определени потенциално вредни сайтове и до такива, които генерират огромен трафик, е спрян“, казват от службата, цитирани от Ройтерс.

Черна гора, която има население от 650 хил. души, отбеляза значителен ръст на интернет потреблението през последните години и има 14 100 потребители на Facebook. Популярността на YouTube, който е собственост на Google, също се увеличава бързо.

По последни данни на доставчиците в страната проникването на интернет сред населението към момента е близо 40%, спрямо едва 8% преди три години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:49 | 31.08.22 г.
fallback