fallback

Производителят на играта Mortal Kombat съкращава 25% от служителите си

Въпреки данните, че секторът на видеоигрите е устойчив на рецесията, това изглежда не важи за Midway Games

21:01 | 16.12.08 г.
Автор - снимка
Създател

Производителят на видеоигри Midway Games Inc., сред чиито продукти е популярната поредица "Mortal Kombat", ще съкрати 25% от работната си сила, ще затвори студиото си в Тексас и ще прекрати разработването на няколко игри, за да намали разходите си, съобщи Wall Street Journal.

По-рано този месец от Midway са наели инвестиционната банка Lazard Ltd. Като консултант, за да се справят с голямата си задлъжнялост. Стъпката беше предприета, след като мажоритарният акционер Съмнър Редстоун реши да продаде дела си от 87% в Midway на инвеститора Марк Томас.

Проблемите на Midway се задълбочават, въпреки че скорошни данни показаха, че секторът на видеоигрите е устойчив на рецесията. Продажбите на видеоигри в САЩ през ноември надхвърлиха очакванията на анализаторите.

Съкращенията в Midway ще засегнат 180 позиции на пълно работно време. Проектите, чието разработване е спряно, е трябвало да бъдат пуснати през 2010 и 2011 г. Компанията отчете увеличаване на загубата за третото тримесечие и очаква загуба и за трите месеца до декември.

Редстоун е решил да продаде дела си в Midway с цел да се справи със собствените си дългове в холдинговата си компания National Amusements Inc. Томас е купил дела за 100 хил. долара, като е придобил и задължения на National Amusements за 70 млн. долара.

Редстоун е загубил стотици милиони от инвестицията в Midway след срива на акциите на компанията тази година с 93 на сто.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:53 | 05.09.22 г.
fallback