fallback

Руски телеком пуска на пазара собствена марка мобилен телефон

Иначе наситеният с телефони руски пазар изпитва дефицит на по-евтини марки с гарантирано обслужване

17:08 | 08.12.08 г.
Автор - снимка
Създател

Huawei T261L. Снимка: Huawei

От утре мобилният оператор „Мегафон” започва продажби на мобилния телефон T261L, произведен в Китай, който ще е първият мобилен телефон на компанията под собствена марка - „Мегафон”, съобщава вестник „Ведомости” по информация от руската компания.

Първоначално телефонът с цена 999 рубли (36 долара) ще се продава в офисите на компанията на територията на Москва и Московска област. Апаратът „Мегафон” има минимален брой допълнителни функции и няма да е „привързан” само към мрежата на „Мегафон”, а ще може да се ползва и от други мобилни оператори.

От „Мегафон” коментират, че иначе наситеният с телефони руски пазар изпитва дефицит на по-евтини марки с гарантирано обслужване, така че новата марка ще е своего рода антикризисно предложение. Ако опитът в Москва е успешен, продажбите ще се разширят и в други региони на Русия, допълват от „Мегафон”.

Понастоящем от руските оператори само „Вимпелком” продава (от миналата седмица) мобилен телефон U121 със собствена марка, засега само на територията на Далечния Изток, като апаратът е производство също на китайската Huawei.

Този апарат обаче е от трето поколение, може да работи, използвайки три мрежи и струва 3800 рубли (135 долара). Съвсем скоро „Вимпелком” планира да започне продажби на още два китайски модела мобилни апарати на същата фирма, под марката „Билайн”, като не се изключват споразумения и с други производители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:00 | 01.09.22 г.
fallback