fallback

На Острова очакват бум на онлайн покупките през следващата седмица

Очаква се онлайн да бъдат похарчени около 13 млрд. паунда през седмиците до Коледа, което е 15% повече в сравнение със същия период миналата година

13:35 | 05.12.08 г.

Уеб потребителите във Великобритания ще похарчат около 320 млн. паунда за празнични покупки онлайн следващия понеделник, предвижда групата за електронна търговия IMRG, цитирана от сайта Vnunet.com.

Очаква се тази тенденция при онлайн покупките да се запази през целия празничен сезон, заради разходите, които се спестяват при този начин на пазаруване. Миналата седмица от организацията съобщиха, че понеделник, 1-ви декември, е бил най-големият пазарен ден в мрежата по отношение на продадени обеми. Трафикът е бил 83% по-висок в сравнение със същия период миналата година. „Понеделник е почти винаги най-големият пазарен ден от седмицата, а в понеделниците през декември обикновено покупките са огромни“, казва Джеймс Роупър, изпълнителен директор на IMRG.

Проучване показва, че 68% от купувачите са по-склонни да пазаруват онлайн за коледните празници тази година, а три четвърти от потребителите биха направили повече от половината от покупките си по интернет. Миналата година 56% са потвърдили, че ще постъпят така.

„Интернет се е превърнал в най-доброто място за купувачите, които се опитват максимално да оползотворят ограничените си средства и да намерят най-добрите цени и продукти за коледни подаръци. Интернет със сигурност достигна зрялост тази Коледа“, казва Дейвид Смит, оперативен директор на IMRG.

Освен това потребителите ще използват информацията на сайтове, за да сравняват цените с тези на търговските улици. Според IMRG 86% от купувачите ще използват интернет за тази цел преди да отидат в магазините.

Очаква се онлайн да бъдат похарчени около 13 млрд. паунда през седмиците до Коледа, което е 15% повече в сравнение със същия период миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:47 | 29.08.22 г.
fallback