fallback

Глобул: Играта с мерцедесите продължава, КЗК прилага неправилно закона

Компанията ще обжалва решението на комисията за глоба пред компетентния съд, веднага след като се запознае с мотивите

16:45 | 01.12.08 г.
Автор - снимка
Създател

SMS промоцията 100 на 100 ще продължи и всички победители на Глобул, досегашни и бъдещи, ще получат своите награди в съответствие с условията за провеждане на промоцията, съобщиха от компанията във връзка с обявеното днес решение на Комисията за защита на конкуренцията да глоби оператора заради промоцията.

Относно решението на комисията Глобул счита, че в случая законът е приложен неправилно и компанията ще го обжалва пред компетентния съд веднага след като се запознае с мотивите на комисията, се посочва в съобщението.

Тъй като промоцията е предназначена единствено и само за настоящите абонати на компанията и само те могат да участват в разпределението на наградите, тя по никакъв начин не нарушава интересите на конкурентни компании на българския пазар на мобилни услуги и не представлява нелоялна конкуренция по смисъла на Закона за защита на конкуренцията, подчертават от мобилния оператор.

Съгласно българското законодателство решението на КЗК не може да влезе в сила преди последната инстанция, в случая Върховния административен съд, да се е произнесъл по обжалването на Глобул, се казва още в съобщението.

Припомняме, че КЗК наложи имуществена санкция в размер на 150 хил. лв. на Глобул заради провеждането на играта „100 на 100“, в която от компанията подаряват леки автомобили Mercedes Benz. Стойността на всяка една награда в играта надвишава изключително много допустимите прагове, предвидени в закона, а именно 10 минимални работни заплати или 100 пъти стойността на предлаганата услуга SMS, се казва в анализа на комисията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:51 | 19.08.22 г.
fallback