fallback

Софтуерната компания VMware увеличава служителите си у нас с 25%

На въпрос на Investor.bg дали смятат, че ще имат трудности при намирането на достатъчно квалифицирани кадри от VMware заявиха, че за момента нямат проблеми в това отношение

16:40 | 21.11.08 г.
Автор - снимка
Създател

Софтуерната компания VMware има намерение да увеличи служителите си в България с 25% през следващата година, съобщи по време на посещение у нас Пол Мариц, президент и изпълнителен директор на фирмата. Той обаче отказа да уточни какъв е броят на работещите за нея у нас в момента.

Развойният си център у нас групата отвори през ноември миналата година, след като закупи 100% от капитала на софтуерната фирма Sciant, която тогава имаше екип от около 200 програмисти.

На въпрос на Investor.bg дали смятат, че ще имат трудности при намирането на достатъчно квалифицирани кадри за центъра си за разработки в София, официални източници от VMware заявиха, че за момента нямат проблеми в това отношение.

Запитани дали предвиждат съкращаване на екипите в някои от другите си центрове по света предвид затруднените икономически условия, от компанията не дадоха еднозначен отговор, като заявиха само, че центърът й в българската столица е най-големият в Източна Европа и че „VMware е бързоразрастваща се компания и това важи за целия й екип“.

В коментар за очакваното търсене на софтуерни решения догодина Пол Мариц заяви, че сегментът на VMware може да се окаже един от най-печелившите в условията на кризата, защото софтуерните решения за виртуализация помагат на компаниите реално да редуцират своите разходи. „Най-просто казано няколко виртуални машини могат да работят върху един-единствен физически сървър. Това спестява инвестиции в ИТ на компаниите и редуцира разходите за електроенергия“, обясни той.

Средно сървърите използват само 5-10% от капацитета си. Чрез виртуализация се използва значително по-голяма степен от капацитета на машините, което пък позволява да се пести енергия и да се намалят разходите, поясни в рамките на семинар вчера Марек Свирад, регионален мениджър на VMware за Източна Европа. По думите му за всеки виртуализиран сървър се спестяват по около 700 долара и 4 тона емисии на въглероден диоксид годишно.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:16 | 29.08.22 г.
fallback