fallback

Изпълнителният директор на Yahoo напуска поста си

Джери Янг, който е съосновател на компанията, се оттегля заради натиска след драстичния спад на пазарната капитализация на гиганта

09:28 | 18.11.08 г.
Автор - снимка
Създател

Един от основателите на интернет компанията Yahoo - Джери Янг, напуска поста си на изпълнителен директор. Този ход идва след сериозните критики към управлението му, които се засилиха след мощния спад в цената на акциите на компанията, предава ВВС.

Към момента дяловете в Yahoo струват 10 долара, след като по-рано през годината Янг успя да се пребори с планираното от Microsoft враждебно придобиване при цена 33 долара за акция.

„Аз винаги ще правя това, което е нужно, за тази велика компания“, е написал Янг в е-mail до служителите на Yahoo. В своето обръщение той е заявил, че ще вземе участие в намирането на заместник за поста на изпълнителния директор.

По информация на ВВС Джери Янг е взел решението да напусне мениджърската си позиция още миналия месец.

От компанията съобщават, че вече се провеждат интервюта за поста както с вътрешни, така и с външни за фирмата лица. Разговорите се водят лично от председателя на Борда на директорите Рой Босток.

„Джери и Бордът на директорите водиха продължителни разговори за подходящия момент и се постигна съгласие, че сега е точното време за преминаването към друг изпълнителен директор, който да изведе компанията на ново ниво“, казва Босток.

По-рано този месец по време на семинар относно Web 2.0 Джери Янг поднесе изненада, заявявайки, че Microsoft все още би трябвало да купи Yahoo. „Не смятам, че това по принцип е лоша идея, ако е на правилната цена, каквато и да е тя. Ние имаме желание да продадем компанията“, бяха думите му тогава.

Вчера акциите на Yahoo приключиха търговската сесия на борсата в Ню Йорк при цена 10,63 долара за брой, което означава, че пазарната капитализация на компанията е паднала на 14,7 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:01 | 09.09.22 г.
fallback