fallback

Трафикът на данни се очаква да расте с по 50% годишно до 2012 г.

Това ще се отрази върху нуждата от по-висока скорост на световните IP мрежи от приблизително 522 млрд. гигабайта

13:39 | 28.10.08 г.
Автор - снимка
Създател

Трафикът на данни ще нараства на годишна база с 46% в периода 2007 - 2012 г., което означава почти удвояване на всеки две години. Това ще се отрази върху нуждата от по-висока скорост на световните IP мрежи от приблизително 522 екзабайта (522 млрд. гигабайта), каза Петър Иванов, управляващ директор на Сиско за България, Словакия, Словения, Литва, Латвия и Естония. Той откри днес в София шестото поредно издание на форума Cisco Expo 2008.

В последните години Сиско насочва усилията си в разработване на технологии и приложения за бизнес сътрудничество, базирани на Web 2.0 технологиите, които дават възможност на всеки човек да бъде чут, и това засяга както социалния, така и личния живот на хората, бизнеса и дори правителствата, коментира още Петър Иванов.

Събитието, което е с фокус върху телекомуникациите, събира специалисти и мениджъри от големи и средни компании, интернет и мрежови специалисти, представители на държавната администрация, медии, търговски партньори на Сиско, курсисти и инструктори от мрежовите академии, уточниха от компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:11 | 31.08.22 г.
fallback