fallback

Шефът на Microsoft повиши акциите на Yahoo! със 17%

Според Стив Балмър сделка с Yahoo! все още има икономически смисъл

21:10 | 16.10.08 г.
Автор - снимка
Създател

Сделка с Yahoo! все още може да има икономически смисъл за акционерите и на двете компании, заяви на конференция във Флорида днес изпълнителният директор на Microsoft Стив Балмър, съобщава Bloomberg.

В същото време той не спомена някакви конкретни планове, заявявайки само, че е „ясно, че Yahoo! не иска да се продава“. „Може би ще имаме възможности да продължим да говорим за сътрудничество в областта на интернет търсенето за в бъдеще“.

Изявлението на Балмър повлия моментално върху цената на акциите на Yahoo!, която скочи със 17% в началото на щатската търговия, като в момента се търгуват с повишение от около 9,6% до ниво от 12,9 долара за брой.

Софтуерният гигант предложи в началото на тази година 47,5 млрд. долара за Yahoo!, като офертата бе последвана от поредица от тежки преговори и кампания от страна на Microsoft за печелене на гласове сред акционерите на интернет групата.

Междувременно Yahoo! влезе в съюз с Google, охлаждайки ентусиазма на Microsoft относно амбициите му за догонване на лидера в интернет търсенето.

От пика си през февруари досега акциите на Yahoo! бяха отбелязали спад от 61%.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:11 | 09.09.22 г.
fallback