fallback

Amazon иска служителите ѝ да бъдат ваксинирани приоритетно срещу Covid-19

Компанията изтъква ролята на хората, помагали за доставките на продукти в последните месеци

10:15 | 17.12.20 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Amazon настоява нейните служители, които са на първа линия, да получат приоритетно достъп до ваксината срещу Covid-19, пише CNBC.

Дейв Кларк, старши президентът на Amazon по ритейл операциите, вчера е изпратил писмо до Центъра за контрол и превенция на заболяванията с призив служителите в складоветете, в центровете за данни на Amazon Web Services и служителите на Whole Foods да „получат ваксина срещу Covid-19 във възможно най-ранното подходящо време“.

Кларк твърди, че работниците на първа линия на Amazon са изиграли съществена роля, помагайки на потребителите да получават необходимите им продукти по време на коронавирусната пандемия, след като правителствата наредиха на хората да си стоят у дома, а на магазините – да затворят врати.

По думите му за Amazon работят над 800 хил. служители в Съединените щати, което прави компанията вторият по големина работодател в страната след Walmart.

И други компании от Силициевата долина, като Uber и DoorDash, призоваха властите да дадат приоритет на техните шофьори, когато става дума за разпространение на ваксината. Компаниите в търговията на дребно, авиационната индустрия, ресторантите и индустрията за пакетиране на месо също лобират за приоритетен достъп.

На 1 декември беше гласувано първите дози от ваксината да отидат при здравните работници и на хората в домове, за които се полагат специални грижи. Скоро ще бъде решено кой ще попадне във втората приоритетна група. Очаква се това да са уязвимите американци, включително хора, които са в по-тежко състояние, възрастните и ключовите работници.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:57 | 14.09.22 г.
fallback