fallback

Ще останат ли директори в Uber?

През 2017 година има повече от 10 оставки на висши ръководители при пионера в споделеното пътуване

19:36 | 30.11.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Джамбу Паланиапан, движещата сила зад голямата международна експанзия на пионера в споделеното пътуване Uber, обяви, че напуска компанията, за да се присъедини към фирма за дялово инвестиране. Това е поредното от вече над 10-те оставки на директори от Uber тази година, предава Ройтерс.

Ръководителят на UberEats за Европа, Близкия изток и Африка, планира да напусне през януари, обяви компанията.

Звеното за доставка на храни започна работа в около 70 града в Европа и три в Южна Африка, откакто той пое поста преди близо 18 месеца.

Паланиапан, който ръководи експанзията на Uber в Индия през 2013 г., беше ръководител на основния транспортен бизнес в Европа, Близкия изток и Африка, преди да стане регионален генерален мениджър на онлайн услугата за Източна Европа, Близкия изток и Африка между 2014 и средата на 2016 г.

Той се присъедини към Uber в Сан Франциско преди 5 години, когато фирмата имаше около 75 служители. Международната експанзия на компанията започна с навлизането ѝ в Париж през 2011 г., а след това в Лондон през 2012 г. Повече от половината от близо 700-те места, в които Uber е активна в момента, са извън Северна Америка.

В публикация в блога на фирмата директорът посочва, че планира да се присъедини към неназована фирма за рисков капитал в Лондон, фокусирана върху стартъпи в ранен етап на развити.

Uber отказва да коментира повече по въпроса. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:54 | 12.09.22 г.
fallback