fallback

Остават броени дни до края на коледната кампания на Huawei #BePresent

Благотворителната инициатива на компанията има за цел да помогне на семейства с деца в нужда

12:35 | 21.12.16 г.

Остават броени дни до Коледа и до края на социалната кампания на Huawei #BePresent, която има за цел да направи празниците по-приятни и същевременно да помогне на семейства с деца в нужда.

В свят, в който смартфоните играят все по-важна роля за нас, и са неделима част от ежедневието ни, от китайската компания напомнят, че Коледа е моментът от годината, в който е време да оставим умните устройства настрани и да се насладим на моментите с любимите ни хора.

С посланието #BePresent Huawei се опитва да ни напомни не само че трябва да се радваме на домашния уют с най-близките ни, но и залага на специален социален елемент.

От компанията посочват, че българските интернет потребители могат да допринесат за събирането на средства в името на нуждаещи се български семейства с деца. За целта всеки участник може чрез профила си във Facebook да напише коментар под специалната публикация за кампанията в страницата на Huawei в социалната мрежа ето тук. Постът съдържа специално видео и хаштата #BePresent. 

Huawei обещава, че за всеки написан коментар, който съдържа #BePresent под този пост, компанията ще дари по 1 лв., а събраната сума от цялата кампания ще бъде дарена на сдружение “Holiday Heroes” в подкрепа на семейства с деца на възраст между 4 и 15 години от цяла България.

След края на инициативата ще бъдат обобщени резултатите и ще бъде обявена официално и сумата, която е събрана за дарението.

„Кампанията на Huawei #BePresent насърчава хората да оставят настрана своите устройства през празничния сезон и да прекарат това специално време с близките си. Същевременно осъзнаваме, че това е специален период за много семейства, които имат нужда от подкрепа. Затова се обръщаме към българските активни потребители, които могат много лесно, само чрез един обикновен коментар във Facebook, да спомогнат за дарението на 1 лв. от нас в името на семейства с деца в нужда от цяла България“, коментира Джеферсън Джан, директор отдел „Потребителски устройства” за Huawei България и Македония.

В подкрепа на кампанията се обявиха и Орлин Павлов, Михаела Филева, Драго Симеонов, Гери Турийска и Нели Ханджийска, които също споделят коментари и през цялата кампания имат задачата да призовават потребителите да участват активно в името на благородната цел.

Самата инициатива е част от глобална кампания на Huawei, организирана в 26 държави от Централна и Източна Европа, както и в Скандинавския регион. Специален телевизионен екип се е включил в нейното създаване, а самото видео пресъздава историята на малко дете, което е единственият член на семейството, който очаква Коледа, докато близките му са фокусирали вниманието си върху устройствата си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:42 | 08.09.22 г.
fallback