fallback

Samsung е продал акции от четири компании, в които има участие

Целта на компанията е била да освободи пари за допълнителни инвестиции за основния си бизнес

16:45 | 18.09.16 г.

Технологичният гигант Samsung Electronics в неделя каза, че е продал акции от четири компании със негово участие, включително ASML Holding и Seagate Technology, за да освободи пари за допълнителни инвестиции за основния си бизнес, съобщава Ройтерс.

Samsung заяви в свое съобщение, че е продал около половината от акциите си ASML и целия си 4,2-процентов дял от Seagate. Компанията е продала и своя 0,7% дял от Sharp и 4,5% дял от Rambus.

Говорител на Samsung заяви за Ройтерс, че всички постъпления от продажбите надвишават 1 трлн. вона (888,85 млн. долара), но отказа да предостави допълнителни детайли, включително кога са били продадени акциите.

Документ, видян от Ройтерс на 8 септември, показва, че Samsung е продал около половината си дял в ASM за 675,99 млн. долара. Акциите на компанията в Rambus, Seagate и Sharp са били на обща стойност 456,4 млн. долара, базирайки се на цените при затварянето на борсите в петък.

Samsung Electronics и други дъщерни компании на Samsung Group продават части от неосновните си операции, тъй като южнокорейският топ конгломерат се опитва да стесни фокуса си и да си гарантира повече ресурси за основния си бизнес.

Няма влияние върху бизнес сътрудничеството със съответните компании“, заяви Samsung без да дава допълнителна информация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:43 | 13.09.22 г.
fallback