fallback

Samsung ще инвестира 1,2 млрд. долара в интернет на нещата

Компанията предвижда да направи инвестицията в САЩ през следващите четири години

17:15 | 21.06.16 г.

Samsung Electronics, най-големият производител на смартфони в света, обяви, че планира да инвестира 1,2 млрд. долара в САЩ през следващите четири години. Сумата е предвидена за технологиите в сферата на интернет на нещата, предава Ройтерс.

Компанията съобщи, че ще направи инвестициите си чрез своите звена в Силициевата долина, като Samsung Global Innovation Center. Целта ѝ е да разработи нови технологии, които да се ползват масово, и да засили връзките си със стартъпи. Фирмата не разкрива подробности за плановете си.

Технологичните компании по света се насочват към технологии в областта на интернет на нещата, които позволяват на устройства, ползвани в ежедневието, да комуникират едни с други. Във всичко това фирмите виждат нов източник на приходи, след като растежът на продажбите на ключови продукти като смартфоните се забавя.

През последните години Samsung придобива компании и същевременно разработва нови продукти и услуги. Компанията се надява, че тези усилия ще доведат до нови източници на печалба. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:10 | 13.09.22 г.
fallback