fallback

Sony възобновява операциите в засегнатия от земетресението в Япония завод

На 24 май компанията ще обяви годишната си финансова прогноза

17:01 | 13.05.16 г.

Sony Corp. ще възобнови операциите в своята основна фабрика за сензори за камери тази седмица, след като спря дейността в нея заради земетресението, което удари Южна Япония миналия месец, пише Bloomberg.

Дейностите в завода в Кумамото ще стартират отново на 21 май, а три дни по-късно компанията ще обяви своята прогноза за текущата фискална година. Sony отложи прогнозата за 12-те месеца, завършващи в края на март, така че да може да прецени какво е въздействието на земетресението върху бизнеса ѝ.

Въпреки забавянето на доставките на компоненти заради спирането на работата на завода няма да има съществено въздействие върху подразделенията за телефони, игри и развлекателни продукти, компанията все още извършва оценка на влиянието на земетресението върху бизнеса с продукти за камери.

Операциите в Кумамото бяха спрени заради щети, нанесени върху сградата и оборудването. Съоръжението е основна производствена единица за създаването на сензори за изображения, използвани в цифровите и охранителни камери, както и за устройства с микродисплеи.

Земетресението удари южния остров Кюшу през април, доведе до дерайлирането на високоскоростен влак и доведе до затварянето на фабрики на компании като Toyota Motor Corp.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:52 | 13.09.22 г.
fallback