fallback

Акционерите в Yahoo искат по-бързо продажба на основния бизнес на компанията

Според Canyon Capital Бордът на директорите не разбира истинската спешност на ситуацията

09:54 | 24.02.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Акционерът в Yahoo Canyon Capital призова компанията да пристъпи към по-бързо продаване на основния си бизнес, позовавайки се на притесненията, че мениджмънтът на интернет гиганта не споделя чувството за спешност, което изпитва бордът на директорите, предава Ройтерс.

„Оставаме загрижени, че процесът не се случва толкова бързо, колкото трябва, а мениджмънтът на компанията не подкрепя напълно посоката на борда в това отношение“, посочва писмо, което е изпратено до Борда на директорите на Yahoo, до главния финансов директор и изпълнителния директор Мариса Майер.

Yahoo не е отговорила веднага на запитването за коментар по въпроса.

Компанията официално стартира продажбата на своя основен бизнес в петък – ход, за който Canyon Capital и други акционери, включително Starboard Value, настояват от края на миналата година.

Starboard и останалите държат Yahoo да продаде основния си бизнес възможно най-бързо, а не да чака и да го отдели в подразделение, което би отнело най-малко година.

Въпреки стартирането на процеса по продажба се очаква Starboard да продължи да номинира директори за борда на Yahoo преди крайния срок на 26 март.

Вчера стана ясно, че Time Inc., издателят на списанията Sports Illustrated, People и Time, проучва възможностите за сделка за основния бизнес на Yahoo, обяви източник, запознат с информацията. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:30 | 11.09.22 г.
fallback