fallback

Samsung очаква бизнес средата през 2016 г. да е по-неблагоприятна

Компанията очаква по-голяма конкуренция на пазара на смартфони и на този на чипове

11:13 | 04.01.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Южнокорейският технологичен гигант Samsung Electronics заяви, че очаква през 2016 г. да се сблъска с по-трудна бизнес среда заради по-лошите глобални икономически условия и увеличаването на конкуренцията в ключови области, включително при чиповете с памет и смартфоните, предава Ройтерс.

В изявление, направено в понеделник, главният изпълнителен директор на Samsung Куон О-Хюн казва предслужителите, че глобалният икономически растеж ще продължи и през тази година, но ще има по-голяма несигурност, произтичаща от различни въпроси, като например финансовите рискове за развиващите се страни.

Коментарите, които не включват никакви конкретни прогнози, идват на фона на нарастващите опасения, че резултатите на най-големия производител на смартфони и чипове за периода октомври - декември могат да бъдат по-слаби от очакваното.

“Негативното влияние на слабото търсене и спада на крайните цени в индустрията с чипове и течнокристални дисплеи вероятно е по-голямо от очакваното”, посочва Korea Investment в новия си доклад.

Korea Investment намали оценката си за оперативната печалба на Samsung за четвъртото тримесечие до 6,4 трлн. вона (5,41 млрд. долара) от 6,8 трлн. вона преди това. Прогнозата на 36 анализатори, запитани от Thomson Reuters I/B/E/S, е за оперативна печалба от 6,8 трлн. вона, което е с 8,1% по-малко от 7,4 трлн. вона за третото тримесечие.

Освен това изпълнителният директор предупреди за увеличаването на конкуренцията в основните области, в които оперира Samsung, без да прави конкретни финансови прогнози.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:13 | 13.09.22 г.
fallback