fallback

Apple създаде дъщерна компания във Виетнам

Това ѝ позволява да внася и разпространява своите мобилни телефони в страната

15:50 | 05.11.15 г.

Apple създаде дъщерна компания във Виетнам, което позволява на създателя на iPhone да внася и разпространява мобилни телефони директно в един от най-бързо развиващите се пазари на смартфони в Азиатско-тихоокеанския регион, предава Ройтерс.

Apple Vietnam Limited Liability е създадена на 28 октомври, с регистриран капитал от 15 млрд. донга (672 194 долара) според уебсайта на Виетнамския национален бизнес регистър.

Базираната в Хо Ши Мин фирма ще продава на едро различни продукти, включително добре познатите смартфони на Apple. Освен това ще предоставя информационни технологии, услуги по поддръжка и ще извършва консултации, сочи изявлението на сайта.

Броят на потребителите на мобилни телефони във Виетнам нарасна с 26% между 2009 и 2013 г., докато броят на интернет потребителите надмина една трета от 90-милионното население на страната преди две години, сочат последните официални данни на Министерството на информацията.

Виетнам беше най-горещият пазар на Apple, след като през първата половина на миналата година продажбите там се утроиха – темп на растеж, който е пет пъти по-бърз от този в Индия.

Конкурентът Samsung инвестира милиарди долари, за да изгради завод за смартфони и електронни продукти във Виетнам.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:46 | 10.09.22 г.
fallback