fallback

Apple увеличава помощта си за бежанците

Компанията дава възможност на своите потребители да правят дарения на Червения кръст през нейни услуги

10:42 | 19.09.15 г. 1

Apple увеличава помощта си за хилядите мигранти, които се стичат в Европа от разкъсваните от война страни, обяви главният изпълнителен директор на технологичния гигант Тим Кук, цитиран от Ройтерс.

Той написа официално изявление, в което посочва, че производителката на Macbook и iPhone ще направи “значително дарение” на агенциите, които подкрепят мигрантите.

Базираната в Купертино, Калифорния, компания предлага на клиентите си възможността да дарят средства на Червения кръст чрез нейните услуги App Store и iTunes Store.

“Apple е посветена на напредъка на правата на човека по света”, написа Кук. “Надяваме се, че действията, които предприемаме, ще помогнат да направим ситуацията по-малко отчаяна за някои и ще облекчи трудностите, пред които са изправени мнозина”.

Един от говорителите на Apple потвърди новината.

Европа се бори с най-тежката си бежанска криза от Втората световна война насам, а гигантите от Силициевата долина също обещават да помогнат.

Международната организация по миграция заяви в петък, че през 2015 г. рекордните 473 887 бежанци и мигранти са прекосили Средиземно море, за да достигнат Европа, в това число най-малко 182 000 сирийци.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:30 | 08.09.22 г.
fallback