fallback

Coolpad навлиза в Европа и България

Производителят на смартфони стартира с два модела в страната ни

16:21 | 20.08.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Четвъртият по големина китайски производител на телефони Coolpad започва продажби на свои продукти в България на 28 август, като стартира дейността си тук с два модела – Coolpad Porto и Coolpad Modena, съобщават от компанията.

Coolpad  ще пусне на българския пазар 4,7-инчовия смартфон Coolpad, който е с дебелина на тялото от 7,9 мм и 4,8 мм дебелина по краищата. Това го прави един от най-тънките телефони на пазара. Той е с тегло от 119 грама, има заоблен ергономичен гръб и е изработен от леки материали.

Самият корпус е направен от екзотичен материал – семената на кашу, известен с това, че не позволява оставянето на отпечатъци.

Телефонът разполага с основна камера с 8 мегапиксела и 5-мегапискелова предна камера. Coolpad предлага камера с f/2,2, BSI сензор, през която преминава повече светлина. Устройството разполага и с широкоъгълна 28-милиметрова леща.

Coolpad Porto ще се предлага в два цвята – бял и черен, на цена от 299 лева. Вторият смартфон, който компанията ще продава у нас, Coolpad Modena, ще бъде в три цвята – бяло, черно и златно. Цената му е 319 лв. Телефонът има 8 мегапиксела камера, LED светкавица и HD 1080p видео. На потребителите той предлага опции за корекции на грима, нощно снимане, HDR и улавяне на усмивки.

Coolpad Modena е с 5,5-инчов екран. Телефонът има 4-ядрен процесор Qualcomm Snapdragon 410, 64-bit и Adrenо 306 GPU, позволявайки играенето на 3D игри. Устройството поддържа две SIM карти и подобно на Porto работи с 4G LTE технологията.

И двата телефона на Coolpad включват технологията „smart gestures” и само чрез изписването на една буква потребителят може да стартира приложение в режим „stand-by”.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:25 | 14.09.22 г.
fallback