fallback

Нетната тримесечна печалба на Siemens отстъпи минимално

Приходите на конгломерата нараснаха с 8% в резултат на силното покачване в здравното и строителното звена

09:05 | 30.07.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Германският промишлен конгломерат Siemens AG оповести в четвъртък лек спад в печалбата за третото тримесечие на финансовата 2015 г., поставен под натиск от слабия растеж в енергийното и газово подразделение вследствие на ниските цени на петрола.

Нетната печалба на дружеството за тримесечния период, приключващ на 30 юни, достигна 1,36 млрд. евро в сравнение с 1,37 млрд. евро за същия период на миналата година. Резултатът победи прогнозите на анкетираните от The Wall Street Journal анализатори, които очакваха нетна печалба в размер на 1,03 млрд. евро.

Приходите на дружеството нараснаха с 8%, за да достигнат 18,84 млрд. евро, в резултат на силния растеж в здравното и строителното звена на Siemens. Броят на новите поръчки на компанията се увеличи с 4%, подпомогнат от дългосрочните поръчки на влакове на стойност 1,6 млрд. евро.

Siemens оповести марж на индустриалната печалба от 9,5% за тримесечието, което е спад от постигнатите година по-рано 10,1%. Причината за отстъплението е спадът на печалбата в енергийния и газовия бизнес, който обаче частично бе компенсиран от покачената рентабилност в звеното за здравно обслужване. Анализаторите очакваха марж от 9,2%.

Компанията потвърди очакванията си за финансовата 2015 г., заявявайки, че все още се надява да постигне марж на индустриалната печалба между 10% и 11%. Siemens също така очаква базисната нетна печалба на акция за годината да е с най-малко 15% нагоре спрямо 6,37 евро през 2014 г., докато приходите трябва да останат до голямата степен без изменение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:52 | 12.09.22 г.
fallback