fallback

SoftBank не успя да оправдае очакванията на анализаторите

Японската телекомуникационна компания отчете 9% спад в годишната печалба

11:03 | 11.05.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

SoftBank Corp отчете 9% спад на печалбата за фискалната година, която тъкмо приключи. Компанията посочва, че това се дължи на липсата на еднократни моментни източници на печалба, на каквито се радваше преди година, като същевременно е имала по-големи разходи, тъй като се опитва да стабилизира американското си подразделение Sprint, предава Ройтерс.

Японската телекомуникационна компания посочва, че оперативната ѝ печалба възлиза на 982,7 млрд. йени (8,2 млрд. долара) за годината, която приключи на 31 март. За сравнение през предходната година тя отчете 1,08 трлн. йени. Средната оценка на 20-те анализатори, анкетирани от Thomson Reuters, пък бе за оперативна печалба в размер на 980,87 млрд. йени.

От компанията не разкриват каква е прогнозата им за текущата фискална година, посочвайки, че е трудно да се даде оценка поради прекалено големия брой фактори, които влияят в момента на представянето ѝ.

SoftBank придоби телекомуникационната компания Sprint Corp за повече от 20 млрд. долара през 2013 г. Sprint, 80% от която принадлежат на SoftBank, се конкурира с по-големи компании като AT&T и Verizon Communications.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:24 | 12.09.22 г.
fallback