fallback

Правим справка за здравните вноски и с мобилни устройства

НАП и финансовото министерство пуснаха мобилно приложение за достъп до електронни услуги, засега само за Android

11:29 | 08.05.15 г.

Ново мобилно приложение дава възможност за за справки за здравно-осигурителния статус, проверката за регистрация на фирмите по Закона за данък добавена стойност, както и къде се намират офисите на Националната агенция за приходите (НАП) или местните служби за местни данъци и такси.

С помощта на приложението потребителите на електронните услуги на приходната агенция ще могат да следят с мобилните си устройва данъчния календар с важни дати в годината, става ясно от общо съобщение на НАП и финансовото министерство.

На първо време новата услуга ще може да се използва само от мобилни устройства, ползващи операционната система Android. Институциите обаче коментират, че предстои да бъде разработена апликация и за устройства, работещи под iOS.

Периодично към приложението ще бъдат добавяни и нови услуги.

Справка на сайта Google Play, откъдето може да бъде изтеглено приложението показва, че все още няма голям интерес към новата услуга.

Мнението на потребител, изтеглил приложението, е, че на този етап търсачката не работи добре, но приветства първите стъпки на НАП и Министерството на финансите да създадат мобилно приложение за предоставяните от тях електронни услуги. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:26 | 25.08.22 г.
fallback