fallback

Прогнозата на Nintendo за годишната печалба надмина очакванията

Компанията се радва на успеха на преносимата си игра 3DS

16:10 | 07.05.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Nintendo прогнозира годишна печалба, която надмина прогнозите на анализаторите след като  пусна нова версия на своя 3DS преносим плейър и нови игри за Wii U като Splatoon, пише Bloomberg.

Оперативната печалба на компанията се очаква да се увеличи до 50 млрд. йени (418 млн. долара) през годината, започваща на 1-ви април, обявиха от базираната в Киото Nintendo. За сравнение прогнозата на анализаторите, запитани от Bloomberg, бе за 32,7 млрд. йени.

Подобрената версия на 3DS, която предлага по-добра графика, по-бърз процесор и възможност за комуникация с фигурките Amiibo, върна към живота устройството, докато президентът на компанията Саторуи Ивата подготвя Nintendo за влизане на пазара на игри за смартфони.

Компанията разчита играещите на преносими устройства да увеличат приходите ѝ, докато тя разработва наследник на конзолата Wii U, която не успя да постигне успеха на своите предшественици и на продуктите на конкурентите Sony и Microsoft.

"Новият 3DS се представя изненадващо добре и вероятно ще се радва още година на ръст“, коментира Ейджи Маеда, анализатор на SMBC Nikko Securities.

През тази година продажбите на Nintendo ще нараснат до 570 млрд. йени. За сравнение очакванията на анализаторите бяха за средно 531,4 млрд. йени.

Освен това компанията разкри финансовите си резултати за фискалната година, която завърши в края на март. Нетната печалба възлиза на 41,8 млрд. йени при продажби от 549,8 млрд. йени

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:54 | 06.09.22 г.
fallback