fallback

Samsung забави ръста на печалбата си до 4%

Солидните маржове в поделението за чипове не са били достатъчни, за да компенсират спадащата печалба при серията смартфони Galaxy

10:10 | 24.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Най-големият доставчик на смартфони в света – Samsung, отчете намаляващ растеж в поделението си за мобилни телефони, което отговаря за над половината от печалбата на компанията, съобщава MarketWatch.

Колебанията на корейския вон са коствали на компанията 651 млн. долара през изминалото тримесечие. Samsung също така е направила еднократни разходи за бонуси на служителите в размер на 744 млн. долара.

Нетната печалба за четвъртото тримесечие се е повишила с 3,7% на годишна база до 6,8 млрд. долара, но растежът се забавя значително спрямо 25,6% за третото тримесечие, след като солидните маржове в поделението за чипове не са били достатъчни, за да компенсират спадащата печалба при серията смартфони Galaxy.

Продажбите са нараснали с 5,7% на годишна база до 55,2 млрд. долара. Оперативната печалба се е понижила с 6% до 7,7 млрд. долара – първи спад от две години.

През третото тримесечие на миналата година Samsung отчете печалба от 7,7 млрд. долара, което бе седми пореден тримесечен рекорд.  “Нашите печалби са по-ниски от това, което пазарът очакваше, на фона на негативни макрикономически фактори като силния вон и опасенията за свиване на монетарните стимули в САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:57 | 06.09.22 г.
fallback