fallback

SG понижи оценката си за акциите на Apple

Анализаторите на банката посочват забавянето на продажбите на iPhone заради конкуренцията

16:38 | 21.01.14 г.
Автор - снимка
Създател

Анализаторите на Societe Generale понижиха оценката си за акциите на Apple от „купува“ на „задържа“, цитирайки забавянето на продажбите на iPhone 5S, съобщава MarketWatch. Анди Пъркинс и неговият екип запазват целевата си цена за акциите на ниво от 575 долара за брой, но посочват, че книжата са поскъпнали със 7% за последните три месеца до 541 долара и вече не са далеч от това ниво.

Анализаторите изразяват безпокойство относно продажбите на телефони и по-конкретно на по-евтиния iPhone 5С. "По принцип би трябвало да очакваме, че Apple ще се представи по-добре от пазара през последното тримесечие, след като компанията пусна нов продукт, но нашите анализи показват, че реализираните продажби може да са по-малко от очакваните – вероятно 52 млн. броя“. 

Според Пъркинс моделът 5S се продава пет пъти повече от 5С, а заради по-евтиния модел средната продажна цена за първото тримесечие на тази година ще е с 4% по-ниска на годишна база.

Риск за целевата цена на акция според SG е, че търсенето на iPhone се понижава по-бързо от очакваното заради изострянето на конкуренцията. Apple ще обяви отчета си на 27 януари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:32 | 31.08.22 г.
fallback