fallback

Продажбите на Ericsson попаднаха под натиск

Оперативната печалба на концерна за третото тримесечие разочарова анализаторите

10:23 | 24.10.13 г.
Автор - снимка
Редактор

Ericsson обяви по-слаба от очакваното оперативна печалба за третото тримесечие и обяви, че продажбите са „под натиск“, предаде Ройтерс.

Печалбата преди данъчно облагане и лихви за периода юли – септември е в размер на 4,2 млрд. шведски крони (658 млн. долара) при 3,1 млрд. крони през същия период на миналата година. Анализатори, анкетирани от информационната агенция, очакваха 4,5 млрд. крони.

Нетната печалба на компанията се е увеличила до 2,92 млрд. шведски крони (458 млн. долара), докато година по-рано беше 2,18 млрд. шведски крони.

Продажбите на концерна за третото тримесечие са се свили с 3% до 52,98 млрд. крони, докато анализатори очакваха да достигнат малко над 55 млрд. крони.

Брутният марж за тримесечието е 32% при очаквани 32,9%.

„Виждаме в момента, че продажбите са под известен натиск“, коментира главният изпълнителен директор на Ericsson Ханс Вестберг. По думите му основната причина за отслабването на продажбите е влошената активност в Япония, както и приключването на два големи проекта в САЩ.

Вестберг допълва обаче, че на много от пазарите, на които присъства компанията, макроикономическият климат се стабилизира, а „дългосрочните фундаменти на индустрията изглеждат атрактивни“, предава АП. Той предупреждава обаче, че несигурноста в „определени части на света“ все още не си е отишла.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:29 | 12.09.22 г.
fallback