fallback

Microsoft предприема мащабно преструктуриране

Компанията застава зад единна стратегия като едно цяло, а не зад съвкупност от стратегии на различните бизнес направления

20:30 | 11.07.13 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Главният изпълнителен директор на Microsoft Стив Балмър заяви, че компанията предприема първото си преструктуриране за последните пет години, съобщава ВВС.

Технологичният гигант ще се концентрира върху бизнеса с телефони, игровите конзоли и услугите. По думите на Балмър Microsoft ще е в състояние да реагира по-бързо на пазарните промени.

Реформата идва на фона на спадащо търсене на персонални компютри, след като потребителите се насочват към таблетите и другите мобилни устройства.

В мемо до служителите Балмър посочва, че промените означават, че компанията застава зад единна стратегия като едно цяло, а не зад съвкупност от стратегии на различните бизнес направления.

Единната стратегия има за цел да обедини заедно разностранни области като Windows, Windows Phone, Xbox, Surface, Office 365 и други.

Новите отдели на Microsoft включват инженерингов, маркетингов и бизнес развитие. След като все повече хора използват мобилни устройства и уеб-базирани услуги, компанията би желала да види повече от своите продукти да се използват извън персоналните компютри.

„Макар, че ще предоставяме множество устройства и услуги, за да осъществим стратегията си, ще се стремим да определим общи цели за всичко, което правим“, изтъква Балмър.

Microsoft продължава да е доминиращата софтуерна компания при персоналните компютри със своята операционна система Windows, но в бързо растящия мобилен сектор компанията е зад Apple и Google, които едновременно продават устройства и правят операционни системи за таблети и смартфони.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:33 | 12.09.22 г.
fallback