fallback

Кабелните оператори очакват "бум" на клиентите си след цифровизацията

Приходите на компаниите в сектора в Европа през 2012 г. са нараснали с 6%, заяви председателят на БАККО Димитър Радев

09:00 | 29.03.13 г. 12

Снимка: stock.xchng

Бум на нови клиенти след въвеждането на цифровата телевизия от 1 септември 2013 г. прогнозират от Българска асоциация на кабелните оператори (БАККО). Прогнозите бяха представени в рамките на форум в Правец, на който бяха дискутирани предизвикателствата пред сектора и предстоящото въвеждане на цифровото наземно разпръскване.

"Цифровизацията ще изправи хората в малките населени места пред проблеми как да си инсталират декодерите. Процесът е за хора, които са по-технологично напреднали. Тук идва моментът да се включат кабелните оператори и тяхната помощ", заяви председателят на БАККО Димитър Радев.

"В САЩ след изключването на аналоговия сигнал кабелните доставчици наемаха допълнителни микробуси за екипите, за да смогнат с всички заявки за нови клиенти", разказа Радев. "Когато на 1-и септември хората си включат телевизора и не видят сигнал, те ще звъннат на най-близкия кабелен оператор. Ние трябва да сме готови да поемем тези клиенти", категоричен бе председателят на БАККО.

Радев представи и статистика на бизнеса в световен мащаб отчетени през миналата 2012 г. По негови думи през 2012 г. приходите на кабелните оператори в Европа са нараснали с 6%.

"Икономическата обстановка беше неблагоприятна, но това за пореден път доказва, че кабелната индустрия е устойчива на рецесии. Тя е ориентирана към интересите на потребителите и затова се развива", заяви още той. 

Той посочи, че през 2012 г. средният приход от абонат в Европа е нараснал със 7%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:53 | 08.09.22 г.
fallback