fallback

Анализатор: iPhone 5S ще бъде представен през юни

Според Джийн Мюнстер Apple ще продаде през второто тримесечие 30 млн. броя iPhone

13:48 | 27.03.13 г.
Автор - снимка
Създател

Американският технологичен концерн Apple ще представи iPhone 5S в края на юни, а компанията ще продаде до края на календарното тримесечие, тоест само за няколко дни, над 4 млн. броя от него. Така поне твърди анализаторът на Piper Jaffray Джийн Мюнстер, който често подхранва слухове за концерна.

Като цяло според Мюнстер Apple ще продаде през второто тримесечие 30 млн. броя iPhone. Това би било с 15% повече в сравнение със същия период на миналата година. 

Подобно на повечето наблюдатели на Apple и Мюнстер очаква ъпгрейд на процесора, по-добра камера и нови функции на софтуера. "Малък шанс" той дава за NFC решение, което ще направи от смартфона мобилен портфейл. Той също така посочва, че след придобиването на AuthenTec Apple може да внедри и биометрично решение за сигурност, но вярва, че по-вероятно дебют на такава функция може да има в iPhone 6.

Анализаторът очаква през септември представянето на следващия iPhone – и то под формата на коментирания от редица източници, но изрично отречен от Apple евтин iPhone. Мюнстер смята, че той ще струва около 250 долара. Пазарът на евтини смартфони има очакван обем от 135 млрд. долара.

За четвъртото тримесечие на календарната година Мюнстер очаква и пускането на първия телевизор на Apple, последвано от обявяването на Smart Watch, часовник, който работи с IOS. Стартът на телевизията Мюнстер обаче очакваше и през 2009 г., а после прогнозира то да се случи през 2011 г. и по-късно през 2012 г. Във всеки случай той не смята, че двата продукта ще имат значителни продажби през тази година, но вярва, че ще имат сигнален ефект, от който биха могли се възползват акциите на Apple.

"По наше мнение инвеститорите се чудят дали Apple без Стив Джобс все още може да прави  нови и иновативни продукти", посочзва Мюнстер в съобщение за инвеститорите. "Смятаме, че ако в крайна сметка на Apple се гледа като на компания, способна да представя иновации, цената на акциите ѝ ще се повиши", се изтъква още в документа.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:39 | 12.09.22 г.
fallback