fallback

Galaxy S4 е почти два пъти по-бърз от iPhone 5

Новият флагман на корейците в момента е най-бързият смартфон в света

13:05 | 20.03.13 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Снимка: Ройтерс

Новият флагман на корейския производител Samsung - Galaxy S4, в момента е най-мощният смартфон в света. С 3163 точки в кросплатформения синтетичен тест Geekbench, който позволява адекватно да се сравни производителността на смартфоните и таблетите, работещи с различни мобилни операционни системи, той победи HTC One (2687), който е с аналогичния чип, но с по-ниска тактова честота от 1,7 GHz. За теста на Geekbench е избран Samsung Galaxy S4 с четириядрения процесор Qualcomm Snapdragon 600 с тактова честота от 1,9 GHz. На други пазари Samsung Galaxy S4 ще се предлага с 8-ядрения чип Exynos 5 Octa, като според експерти в този случай резултатите може да са още по-високи.

Другият добър смартфон е на друга корейска компания - LG - Optimus G Pro, който също отстъпва на Samsung Galaxy S4 със своите 2878 точки (той бе тестван в края на февруари от журналистите на PhoneArena).

Най-впечатляващото е, че новият флагман на Samsung е почти два пъти по-бърз от основния си конкурент на пазара на смартфоните - Apple iPhone 5, който успява да набере в теста само 1596 точки.

Все пак трябва да се има предвид, че докато устройството на Samsung бе представено преди седмица, iPhone 5 направи своята премиера през септември и вече е на шест месеца. Тестът на Geekbench касае само харедуерните характеристики, а Apple е известен с особено добрата хармония между хардуер и софтуер.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:04 | 10.09.22 г.
fallback