fallback

Компания за имоти се включва в играта за Dell?

Blackstone Group обмисля да участва в консорциум и да предложи оферта за производителя на компютри

19:03 | 19.03.13 г.
Автор - снимка
Редактор

Компанията за имоти Blackstone Group също ще наддава за Dell, съобщават за Bloomberg запознати източници, пожелали анонимност.

Вероятно групата ще се включи в консорциум от няколко инвеститори, но все още не е взела окончателно решение.

Според източниците на информационната агенция компанията за имоти, заедно с Hewlett-Packard и Lenovo Group, са прегледали финансовата документация на Dell, след като са подписали споразумение за неразкриване на информация. Засега от компанията отказват коментар.

Съгласно предварителното споразумение, което Dell сключи със Silver Lake, бордът на Dell може да търси конкурентни оферти до 22 март, а ако получи такива – да преговаря с кандидатите и след тази дата.

Поглъщането на  компанията от основателя ѝ Майкъл Дел и Silver Lake ще бъде най-голямото от финансовата криза насам. Ако Blackstone обаче се включи, това би им оказало натиск да повишат офертата от 13,65 долара за акция.

“Ако Blackstone отправи оферта, не мисля, че това ще бъде краят на играта”, коментира Анджело Зино, анализатор от Standard and Poor’s в Ню Йорк. “Тогава Майкъл Дел ще трябва да преразгледа офертата. Това може да доведе до оферта, по-висока дори от 15 долара за акция”, допълни той.

Акциите на Dell поскъпнаха с над 1% в началото на борсовата сесия в Ню Йорк, което е сигнал, че инвеститорите залагат на предположението за по-висока оферта. Най-малко петима анализатори, анкетирани от Bloomberg, очакват, че офертата за Dell може да надвиши 15 долара за акция.

Интересът на Blackstone към Dell се счита за по-сериозен, отколкото би бил интересът на HP или Lenovo, допълват източниците на информационната агенция. Дейв Джонсън, който оглавяваше отдела по сливания и придобивания на производителя на компютри, влезе през миналата година като партньор в групата за имоти.

Ако компанията направи оферта за Dell, това би била най-голямата ѝ технологична сделка след придобиването на Freescale Semiconductor Inc. през 2006 г.

Още за сделката за Dell четете тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:49 | 11.09.22 г.
fallback