IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung навлезе в четвъртата галактика

С новия си модел смартфони Galaxy S4 корейците залагат преди всичко на софтуера

09:06 | 15.03.13 г. 20
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Анализ на изследователите на пазара от Strategy Analytics показва, че темпо на растежа ще намалее още повече през тази година до само 35% увеличение. Тези данни вероятно са притеснили Samsung. В крайна сметка бизнесът със смартфони на корейците с течение на времето става все по-важен носител на приходи. В допълнение към мобилните телефони компанията също така произвежда телевизори и чипове за памет. И в двете области южнокорейците са световен лидер.

Според Дж. К. Шин, ръководител на мобилното подразделение на Samsung, новият Galaxy S 4 ще се появи по магазините в края на април. Шин обаче не назова цена за апарата. В САЩ той ще се предлага от всички водещи оператори, сред които AT&T, Sprint, T-Mobile и Verizon.

„Конкурентната борба става все по-силна и смартфон ландшафтът вече не изглежда както преди три години“, заяви Шин. „Затова за нас е важно да предложим на клиентите си продукт, който да разполага както с добър хардуер, така и със завладяващ софтуер“.

Анализаторите очакват, че южнокорейците само през първия месец ще продадат повече от десет милиона смартфона от новия модел S4. Предшественикът, който излезе през май миналата година на пазара, трябваше да се бори с проблеми с доставките, което се отрази върху продажбите.

"След обсъждане с доставчиците е ясно, че Samsung вече е направил много, за да подсигури веригата на доставки и да не се повтарят грешките от миналата година", заяви анализаторът ли Сенг-йо от IBK Securities, цитиран от германския икономически всекидневник Handelsblatt.

Първият модел Galaxy бе представен през юни 2010 г. като отговор на успеха на стартиралия през 2007 г. iPhone. През миналата година корейците изпревариха с операционната система на Google – Android, Apple като лидер на пазара.  Samsung приключи 2012 г. с пазарен дял при смартфоните от 30,3 на сто. В края на 2011 г. според анализаторите от IDC делът е бил в размер на 19 на сто.

При дела на Apple през това време не се е променило почти нищо. От 18,8% в края на 2011 г. дванадесет месеца по-късно той се увеличава скромно до 19,1 на сто. С това американците заемат втора позиция след Samsung. В САЩ обаче Apple все още е пазарен лидер по отношение на продажбите на смартфони. През четвъртото тримесечие пазарният дял на компанията е в размер на 45 на сто, докато по данни на Strategy Analystics Samsung държи 26,7 на сто, припомня и TechArena7.

Наскоро американците показа мускули - в най-голямата икономика нa света - САЩ, през последното тримесечие на 2012 година южнокорейците са продали по-малко смартфони от iPphone на Apple - въпреки факта, че Samsung е инвестирал над 400 милиона долара в рекламата на телефоните, пише Wall Street Journal.

От началото на годината акцията на Samsung е отчела засега спад от около 1%. Книжата на конкурента Apple обаче за същото време са се свили с почти една пета.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 4 rate down comment 8
LuckyYou
преди 11 години
Каква криза бе пич ?!!? Това, че България е в криза, не означава че останалата част от света е в криза! Световната икономика е в подем. Голям подем!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 1 rate down comment 7
индианеца
преди 11 години
Това е като S3 ката .. нищо ново.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 15 rate down comment 9
mos70
преди 11 години
Набора тук няма никакво значение. Казвам си личното мнение, базирано чисто практически! Каква снимка ще имаш от устройство 8мм...можеш ли да ми кажеш? Какъв реален зум може да направиш при снимането? Никакъв? Как ще ми сравниш снимка от професионален апарат с телеобектив, с аматьорската снимка от устройство 8 мм, камера с "12"МР. За видеото-същото. Всяко нещо си има някакви разумни, чисто физически граници.може ли да ми кажеш, кога реално ще "разгониш" тия 4 ядра в това телефонче? Може да стане...ако му инсталираш фотошоп! Повечето неща които се блъскат в смартфоните са просто "джаджи", "екстри", за да може да се продава, но от тях практически няма нужда. В крайна сметка това устройство си е просто....телефон!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 1 rate down comment 1
edimi
преди 11 години
Да, по принцип Linux е друга "школа", пък и по отношение на сигурност и "лекота"...за сега поне, други няма :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 9
data
преди 11 години
Извинявай - ти кой набор беше ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 18 rate down comment 16
mos70
преди 11 години
Няма да е лошо- в 5-а версия да почне да пържи картофи или да прави сандвичи!....Поне 40% от функциите в смартфоните са практически неизползвани и не ненужни! -разговор-смс-е-мейл-интернет (реално обаче какъв интернет ще "видиш" през екранче 4-5 инча)-радио-gpsТова са реалните опции, които са нужни...всичко друго са щуротии!!-камера-напълно не нужно нещо. Като искаш снимки- има качествени апарати за целта. Абсурд е да говориш за "снимка" от устройство с дебелина 8 мм. Това е несериозно-Видео- същата работа като снимката, че даже и по зле -Игри- детска работа- всички останали "неща" са безполедни глупости!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 1
deant
преди 11 години
Аз чакам да излезе първия телефон с Ubuntu. Нещо много се зарибих ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 1
edimi
преди 11 години
Отлична работа! Супер джаджа! НО, но...кой и колко ще са хората, които ще подкарат на 100% цялата му функционалност и щом е толкова мултимедийно насочен, как да се нарича по-скоро това устройство!? Скъпа играчка? Моден аксесоар? Не ми се вързва, в криза да се налагат скъпи продукти от този тип.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още