IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung навлезе в четвъртата галактика

С новия си модел смартфони Galaxy S4 корейците залагат преди всичко на софтуера

09:06 | 15.03.13 г. 20
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Анализ на изследователите на пазара от Strategy Analytics показва, че темпо на растежа ще намалее още повече през тази година до само 35% увеличение. Тези данни вероятно са притеснили Samsung. В крайна сметка бизнесът със смартфони на корейците с течение на времето става все по-важен носител на приходи. В допълнение към мобилните телефони компанията също така произвежда телевизори и чипове за памет. И в двете области южнокорейците са световен лидер.

Според Дж. К. Шин, ръководител на мобилното подразделение на Samsung, новият Galaxy S 4 ще се появи по магазините в края на април. Шин обаче не назова цена за апарата. В САЩ той ще се предлага от всички водещи оператори, сред които AT&T, Sprint, T-Mobile и Verizon.

„Конкурентната борба става все по-силна и смартфон ландшафтът вече не изглежда както преди три години“, заяви Шин. „Затова за нас е важно да предложим на клиентите си продукт, който да разполага както с добър хардуер, така и със завладяващ софтуер“.

Анализаторите очакват, че южнокорейците само през първия месец ще продадат повече от десет милиона смартфона от новия модел S4. Предшественикът, който излезе през май миналата година на пазара, трябваше да се бори с проблеми с доставките, което се отрази върху продажбите.

"След обсъждане с доставчиците е ясно, че Samsung вече е направил много, за да подсигури веригата на доставки и да не се повтарят грешките от миналата година", заяви анализаторът ли Сенг-йо от IBK Securities, цитиран от германския икономически всекидневник Handelsblatt.

Първият модел Galaxy бе представен през юни 2010 г. като отговор на успеха на стартиралия през 2007 г. iPhone. През миналата година корейците изпревариха с операционната система на Google – Android, Apple като лидер на пазара.  Samsung приключи 2012 г. с пазарен дял при смартфоните от 30,3 на сто. В края на 2011 г. според анализаторите от IDC делът е бил в размер на 19 на сто.

При дела на Apple през това време не се е променило почти нищо. От 18,8% в края на 2011 г. дванадесет месеца по-късно той се увеличава скромно до 19,1 на сто. С това американците заемат втора позиция след Samsung. В САЩ обаче Apple все още е пазарен лидер по отношение на продажбите на смартфони. През четвъртото тримесечие пазарният дял на компанията е в размер на 45 на сто, докато по данни на Strategy Analystics Samsung държи 26,7 на сто, припомня и TechArena7.

Наскоро американците показа мускули - в най-голямата икономика нa света - САЩ, през последното тримесечие на 2012 година южнокорейците са продали по-малко смартфони от iPphone на Apple - въпреки факта, че Samsung е инвестирал над 400 милиона долара в рекламата на телефоните, пише Wall Street Journal.

От началото на годината акцията на Samsung е отчела засега спад от около 1%. Книжата на конкурента Apple обаче за същото време са се свили с почти една пета.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

18
rate up comment 1 rate down comment 2
Ricco
преди 11 години
Да попитам нещо - от толкова много софтуери, има ли и някой може ли да препоръча такъв, който да чете текст (вкл. и най-вече български)? Омръзна ми да чета и бих предпочел да има софт, който да ми чете нещо, което му посоча от екрана. Това важи не само за телефон разбира се (където малкия екран затруднява повече четенето), но и за голям екран? ...И разбира се, за предпочитане е гласът на четящия софт да може да се избира - женски, мъжки, тембър и т.н. Ако може да говори и с гласа на някой любим артист например, ще е супер екстра. :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 2 rate down comment 4
Longin
преди 11 години
пич, имам 8000 снимки от моя телефон за 2.5 години -от грандиозни места като Йелоустоун или Вегас , през продадени/купени стокикола от амазон, е-Бай и т.н, до най обикновенни информативни стоки от магазин - на етикети, продукти, и ли друго инфо което ме интересувало но несъм има писалка да си запиша на коляното - вместо това : "щрак с телефончето"ей такива снимки...и от първата категория поне 200-300 са из ФБ и приятели и познати са им се зарадвали или информирали...със сигурност не отговарят на "стандартите от професионален обектив"- какъвто абсолютно нямам и нямам желание да притежавам - с който нямам шанс да напраявя и 10 % от по горните снимки - просто защото не мога да си го сложа в джоба...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 2 rate down comment 2
Mitaka
преди 11 години
Като цяло си прав за някои неща, но съжаление на доста рационално ниво. По голямата част от продажбите на смартфони не са решения базирани на логика .. Също съм сигурен че си разнасяш фотоапарата с 'телеобектив' навсялъде докато бягаш по работа или по нощните заведения ;) А мобилният интернет е за ползване в двежение, така че 5 инчовия диспрелей си е доста голям лукс всъщност.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 2 rate down comment 6
driverf1
преди 11 години
До mos70:Да,бе,аз ще имам мобилен телефон с фотоапарат и сега специално ще се нагърбя да нося и ако щеш професионален фотоапарат.....,а като гледам май разликата вече не е съществена,освен на снимката с малък шрифт да изписва "снимано с КАНОН".....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 4 rate down comment 2
deant
преди 11 години
За mos по принцип споделям мнението ти за особено многото безполезни неща по телефоните. Дори бих отишъл и по-надалеч за таблетите. Новите телефони ти дават една хубава възможност да носиш целия си бизнес с теб. Дори вече не е нужно да имаш всички файлове на картата си, благодерение на облачните услуги (ако им имаш доверие) и интернет връзка, чиято стойност вече пада доста. Колкото и да не съм фен на електронните четци, няма как да носиш с себе си 20-30-500 книги и да можеш да си четеш примерно докато пътуваш...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 6 rate down comment 1
deant
преди 11 години
Андроида след като задмина iOS вече му трябва конкуренция за да му даде тласък. Неслучайно споменах Ubuntu идва и FireFox OS, андроида обаче има един усновен проблем - не е достатъчно отворен с изключение на Линукс ядрото, на което е построен. Ubuntu от друга страна носи наследството на отворените системи и дистрибуции на база линукс ядро, които са абсолютно достъпни и безплатни дори като изходен код. Всъщност точно този отворен модел е допринесъл до това, че в СС (свободен софт) дефакто няма работещи вируси и червеи, каквито има примерно за Андроид, както и за настолните Прозорци. Така, че нека да видим как ще разбута пазара дебюта на свободния Ubuntu.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 2 rate down comment 12
noko
преди 11 години
Същия пластмасов *** като предишните три със Андроид версия от преди 1 година ... и това е 'новия' телефон :)))Вземи Nokia N8 или Nokia 808 направи няколко снимки и ще видиш, че може и телефон да прави невероятни снимки ... Самсунга, че не може, не може ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 7 rate down comment 3
data
преди 11 години
казваш - да си носим огледално рефлексния навсякъде че да са ми качествени снимките ? Тези устройства са бързи и удобни - никой не търси в тях кой знае каква функционалност . На който му трябва функционалност да си носи огледалния
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 6 rate down comment 2
edimi
преди 11 години
Баба Меркел за икономии говори, зад океана, мастило не смогват да купуват...В Китай се вмирисват....Кнада и Скандинавията/изобщо северните страни/, остри демографски кризи. Глад и суша из Африката. Япония е в г..а ...Иначе, подема е страшен!Много се изговори за дълга Щатите към Китай, но скоро могат да изреват и Шейховете, тогава ще е интересно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 8 rate down comment 2
edimi
преди 11 години
Страааашен! Няма що!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още