fallback

Google изпревари с един ден Facebook с актуализацията на социалната си мрежа

Нов раздел за отзиви, по-лесен начин за редакция на информация и по-големи снимки за корица са част от промените

18:15 | 07.03.13 г.
Автор - снимка
Създател

Американският онлайн концерн Google представи мащабна актуализация на своята социална мрежа Google+. Новостите са доста и включват по-големи снимки за корица (cover photo), нови раздели и редица други подобрения, обявени от Сара МакКинл.

Повече от любопитно е, че актуализацията се случва само един ден преди най-голямата в света социална мрежа Facebook да представи новия дизайн на т. нар. Newsfeed.

В социалната мрежа вече има нов раздел за отзиви. Освен вашите снимки, +1 и Youtube клипове, сега има място и за отзиви. Всеки може да споделя кои са любимите му ресторанти или да скрие този раздел чрез настройките.

Този нов раздел замества едноименната връзка, която досега се намираше в секцията “Информация” на профила. Промяната улеснява споделянето на отзиви за любимите ресторанти, кафенета и т.н.

Онлайн концернът е помислил и за нов по-лесен начин за редактиране на информацията за самия потребител. Разделът “Информация” сега е разделен на отделни части (История, Места, Връзки и др.) – всяка е със самостоятелен линк за редактиране. Всеки може да споделя определена информация с кръгове от хора по избор или да я запази само за себе си.

Новият интерфейс е доста ярък и много цветен. Може би най-впечатляващи са новите по-големи снимки за корица - до 2120рх на 1192рх и с формат 16Х9. За корица могат да бъдат ползвани и повече снимки.

Основната информация за потребителя се слива с корицата, а профилните снимки вече са в кръгла форма, подобно на тези при Google+ приложенията за Android и iOS.

Не пропускайте да посетите страницата на Investor.bg в Google+!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:48 | 03.09.22 г.
fallback