fallback

Microsoft приключва миграцията от Messenger към Skype през април

Интеграцията протича автоматично след вкарване на потребителските данни в Skype

16:09 | 18.02.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Американският софтуерен концерн Microsoft публикува подробна информация за изпълнението на миграцията на своите Messenger клиенти към Skype. Първоначално заявената цел - миграцията на всички потребители, с изключение на китайците, да се осъществи през първото тримесечие - бе удължена с месец.

На 15-и март ще има "тестова група", а именно около 1 процент от "десетки милиони" потребители на Messenger, които ще получат информация за края  на услугата. От 8 април всички останали потребители ще бъдат подканени да преминат към новата услуга. Преходът ще започне в англоезичните страни и ще завърши по неизвестни причини с потребителите на португалски език. До 30-и април преобразуването трябва да бъде факт.

Този план според отговорния мениджър Пари Муншъл е валиден за настолната версия на Messenger, която се използва от мнозинството потребители. За отстраняването на Messenger за мобилни устройства и други платформи все още няма информация.

За потребителите на Messenger това означава, че между 15 март и 30 април Microsoft ще изключи достъпа им. Най-късно от тогава те трябва да влизат със своите данни в Skype или да сменят доставчика. Забавянето се получава за онези, които използват десктоп клиент на трета страна - като Trillian, Digsby, Pidgin или IM + +.

След като потребителите на Messenger вкарат потребителските си данни в Skype, техните досегашни контакти ще бъдат автоматично интегрирани в Skype. След това те ще могат да си говорят с тях и да осъществяват видео и гласови повиквания. Други предимства на Skype срещу Messenger са групови видео разговори, споделяне на екрана, и по-широка подкрепа за различни устройства, включително IPad или таблети с Android.

Самата услуга Windows Live Messenger замени в средата на 2006 г. шестгодишния MSN Messenger. Той бе предвестник на платформата Windows Live. Актуалната версия е валидна за Windows, Xbox 360, OS X, Android и iOS.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:46 | 14.09.22 г.
fallback