fallback

Hewlett-Packard Co затваря завод в Германия, съкращава 850 служители

Действията се предприемат в рамките на многогодишно преструктуриране на бизнеса, който трябва да бъде съсредоточен върху обслужването на корпорациите

20:48 | 01.02.13 г.

Американският компютърен гигант Hewlett-Packard Co обяви, че планира да затвори свое предприятие в Германия до края на октомври като част от многогодишния си план за преструктуриране, съобщи Ройтерс.

Компанията посочи, че затваря завода в Рюселсхайм, разположен югозападно от Франкфурт, и добави, че ще бъдат съкратени около 850 човека. Останалите 250 служители ще могат да се прехвърлят на работа в нейни партньори или клиенти.

Преструктурирането на обслужващия бизнес няма да засегне останалите големи заводи в Германия, подчертаха от Hewlett-Packard. По този начин броят на служителите на компанията в най-голямата европейска икономика остава около 10 000.

През миналата година от компютърния гигант обявиха, че планират да уволнят 29 000 души през следващите 2 години, за да успеят да го върнат към ръст.

За компанията работят над 300 000 души по целия свят.

Началото на многогодишното преструктуриране бе поставено през миналата година, като то е насочено към концентриране на компанията върху услугите за корпорациите.

Към 20,35 часа българско време акциите на компанията поскъпват с 0,55% до 16,60 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:06 | 12.09.22 г.
fallback