fallback

Финансовите резултати на Yahoo зарадваха инвеститорите

За първи път от 4 години насам компанията отчете ръст на приходите

08:46 | 29.01.13 г.
Автор - снимка
Редактор

Yahoo обяви печалба за четвъртото тримесечие на 2012 г., която надмина прогнозите на анализаторите, но очакванията за приходите през първото тримесечие се оказаха по-слаби от предварителните оценки, съобщи CNBC.

Все пак акциите на компанията поскъпнаха с над 3% в следборсовата сесия.

През последните три месеца на 2012 г. Yahoo отчете ръст на приходите за първи път от 4 години, като общите приходи са се повишили с 2 на сто на годишна база, съобщи изпълнителният директор на компанията Мариса Майер.

“През тримесечието постигнахме съществен напредък - увеличихме изпълнителния екип, подписахме няколко ключови партньорства, включително с NBC Sports и CBS Television, стартирахме и страхотни мобилни версии на Yahoo Mail и Flickr. В същото време ние постигнахме съществена вътрешна трансформация в културата, енергията и управлението на дружеството”, коментира Майер.

Чистата печалба за последните три месеца на миналата година се е свила до 272,3 млн. долара, или 23 цента за акция от 295,6 млн. долара, или 24 цента за акция, които бяха отчетени година по-рано.

Финансовите резултати включват разходите, свързани с излизането на Yahoo от южнокорейския пазар, продажбата на акции на Alibaba, както и разходите по преструктурирането на компанията. Като се изключат тези разходи обаче, печалбата на компанията е нараснала до 32 цента на акция.

Приходите на Yahoo за тримесечието регистрират ръст от 4,4% до 1,22 млрд. долара от 1,17 млрд. долара година по-рано.

Очакванията на анализаторите бяха за печалба от 28 цента на акция и 1,21 млрд. долара приходи.

Компанията регистрира ръст и на платените кликове – с 11% на годишна база, докато цената на клик се е повишила с 1%. Yahoo също така приключва тримесечието с 6 млрд. долара в кеш в сравнение с 2,5 млрд. долара през последното тримесечие на 2011 г.

В периода октомври-декември концернът е изкупил обратно 80 млн. акции за 1,5 млрд. долара.

За текущото тримесечие Yahoo очаква приходи в диапазона 1,07 млрд. долара – 1,1 млрд. долара, което обаче е под очакванията на пазарните участници, които очакват приходите на компанията да достигнат около 1,12 млрд. долара. В конферентен разговор обаче Мариса Майер посочи, че компанията може и да успее да ускори ръста на постъпленията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:41 | 13.09.22 г.
fallback